Onze filosofie

ECOPOON IS...

bijdragen aan een duurzamere wereld, heel eenvoudig!

Elke dag worden miljoenen bestekken gewoon weggegooid na gebruik. Ecopoon heeft het concept van eetbaar en heerlijk knapperig bestek ontwikkeld om een einde te maken aan deze vervuilende en zinloze verspilling.

Cuillettes en vrac intégrée dans le logo Ecopoon

Ecologie en plezier sluiten elkaar niet uit!

Bij het ontwikkelen van ons assortiment wilden we verder gaan dan alleen het vervangen van plastic of hout door een composteerbaar, solide alternatief. Smaak en gebruiksplezier hebben altijd centraal gestaan. Met de unieke recepten van Ecopoon draag je niet alleen je steentje bij aan de planeet, maar geniet je ook op een originele manier van je gourmetmoment!

Plaisir-Ecopoon
production-cuillette

Lokale wortels

Naast het ecologische aspect van ons bestekassortiment doen we er alles aan om ons project op een coherente manier te ontwikkelen. Ecopoon is onder meer een lokaal aanbod in korte keten. Materialen uit duurzame landbouw worden rechtstreeks naar onze nabijgelegen productielijnen getransporteerd.

En als ons bestek eenmaal geproduceerd is, zal het niet de wereld rondreizen voordat het jouw handen bereikt! Ecopoon zal nooit een megafabriek zijn die over de hele wereld levert, maar eerder een netwerk van lokale, energiezuinige productie-eenheden.

De route

Ecopoon heeft een lange weg afgelegd sinds de eerste bakproeven in een garage in 2017 ! Ons unieke gepatenteerde productieproces garandeert optimale productkwaliteit en duurzaamheid, en we leveren nu al meer dan 80.000 bestekken per dag aan ons steeds groeiende aantal klanten.

Produits-Ecopoon
Photo-equipe

Het team

De twee oprichters, Cyril & Maxime, zijn opgevolgd door Frédéric, Axel, Arthur, Quentin, Laurent, Thibaut en Elina. En het team blijft groeien. Gemiddelde leeftijd: 25! Talent: onmiskenbaar! Maximale motivatie!

ONZE KLANTEN GETUIGEN...

aurelie barvaux
aurelie barvaux
06/11/2023
Super produits, super patron je recommande vivement nos clients adorent ☺️👍🏻
Chaudron des macrales
Chaudron des macrales
15/07/2023
Excellente idée ! Les touillettes pour le café restent parfaitement solides. Nickel !
Fabien Baps
Fabien Baps
18/09/2021
Très bon produit. Société jeune et dynamique.
Thierry Simonis
Thierry Simonis
21/08/2021
Enfin, un produit intelligent. Je recommande

WE ZIJN HET GESPREK VAN DE DAG...